Κερατόκωνος είναι μία νόσος του κερατοειδή χιτώνα του οφθαλμού. Είναι αμφοτερόπλευρη, αλλά μπορεί να παρουσιαστεί σε διαφορετικό βαθμό μεταξύ των δύο οφθαλμών. Η νόσος αυτοί μεταβάλει το σχήμα του κερατοειδούς μετατρέποντας το σε ποιο κωνικό, εισάγοντας έτσι υψηλό και ασταθή μυωπικό αστιγματισμό. Η ΤΟΠΟΓΡΑΦΪΑ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΟΥΣ είναι η εξέταση που χρειάζεται για τη διάγνωση και την παρακολούθηση. Πρώτο μέλημα είναι η σταθεροποίηση της νόσου, ώστε να διατηρηθεί η υπάρχουσα οπτική οξύτητα και να αποφύγει ο ασθενής τη μεταμόσχευση κερατοειδούς και ταυτόχρονα ή σε δεύτερο χρόνο η βελτίωση της οπτικής οξύτητας. Για τη σταθεροποίηση η μέθοδος επιλογής είναι το CrossLinking (CXL). Η νέα αυτή μέθοδος έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο και ως προς την σταθεροποίηση της πάθησης, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις ως προς τη βελτίωση της όρασης, μειώνοντας σημαντικά τα ποσοστά των ασθενών που καταλήγουν να χρειαστούν μεταμόσχευση κερατοειδούς. Για τη βελτίωση της όρασης οι επιλογές εξαρτώνται από το στάδιο της νόσου. Οι φακοί επαφής αυτοί δίνουν μία πολύ ικανοποιητική όραση, αλλά έχουν το μειονέκτημα ότι πολλές φορές δεν εφαρμόζουν ικανοποιητικά στο μάτι και πέφτουν ή ενοχλούν. Οι εξατομικευμένοι αυτοί φακοί είναι πλέον η κύρια επιλογή για τους ασθενείς με κερατόκωνο. Υπάρχουν διαφόρων ειδών, από μαλακούς κερατοκωνικούς (kerasoft) έως υβριδικούς οι οποίοι είναι μαλακοί στην περιφέρεια και σκληροί στο κέντρο ή σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις οι σκληρικοί φακοί. Οι συγκεκριμένοι φακοί γίνονται πιο εύκολα αποδεχτοί από τον κερατωκονικό οφθαλμό. Ο εξειδικευμένος οφθαλμίατρος σας έχει τη δυνατότητα να σας εφαρμόσει όλους τους δοκιμαστικούς φακούς επαφής για να καταλήξει στην καλύτερη δυνατή επιλογή. Αυτό μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με το CXL και σκοπό έχει την εξομάλυνση της επιφάνειας του κερατοειδούς για να μπορεί να δεχτεί ευκολότερα ένα φακό επαφής. Το laser αυτό επίσης γίνεται ταυτόχρονα με το CXL και σκοπό έχει να μειώσει μέρος των διαθλαστικών ανωμαλιών. Ο δακτύλιος είναι ένα μικρό εμφύτευμα που τοποθετείται εντός του τοιχώματος του κερατοειδούς με σκοπό να επιπεδώσει το κωνικό παθολογικό τμήμα του κερατοειδούς, ομαλοποιώντας την επιφάνεια του. Η μέθοδος αυτή αφορά σthn αντικατάσταση του κερατοειδούς με μόσχευμα από ανθρώπινο (αποβιώσαντα) δότη. Ωστόσο, έχει πλέον περιορισθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, λόγω της δυνατότητας σταθεροποίησης της νόσου με τη CXL. Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα και κλείστε ένα ραντεβού για να συζητήσουμε ότι σας απασχολεί.Στο κέντρο μας αναλαμβάνουμε όλο το εύρος διάγνωσης και αντιμετώπισης του κερατόκωνου.
Είμαστε εξοπλισμένοι με Τοπογραφία PENTACAM τελευταίας τεχνολογίας για διάγνωσηακόμα και των υποκλινικών τύπων κερατοκώνου όπως και με Τομογραφία προσθίου ημιμορίουκαιEpithelialMapping.
Πραγματοποιούμε Θεραπείες CROSSLINKING, εφαρμογές ειδικών φακών επαφής, εμφυτεύσεις δακτυλίων. Πως εμφανίζεται η νόσος?
Ποια είναι η εξέταση επιλογής?
Πιο συγκεκριμένα η Τοπογραφία τύπου PENTACAM είναι αυτή που μας δίνει τη δυνατότητα να διαγνώσουμε τη νόσο σε πολύ πρώιμα στάδια και να γλιτώσουμε τον ασθενή μας από απώλεια όρασης. Προσοχή γιατί οι απλές τοπογραφίες δεν εξασφαλίζουν τη διάγνωση στα πρώιμα στάδια της νόσου. Ποια είναι η πιο σύγχρονη προσέγγιση?
Σταθεροποίηση
CROSS-LINKING
Μέσα σε λίγα λεπτά υπό τοπική αναισθησία γίνεται ακτινοβόληση με υπεριώδη ακτινοβολία και συνεχής ενστάλαξη ριβοφλαφίνης. Ο σκοπός της τεχνική αυτής είναι να ενδυναμώσει τους δεσμούς μεταξύ των ινών κολλαγόνου που συνθέτουν τον κερατοειδή, σταθεροποιώντας τον.
Ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του την ίδια ημέρα.
Η μέθοδος μπορεί να συνδυαστεί επίσης με άλλες τεχνικές βελτίωσης της όρασης όπως LASER και ενδοκερατοειδικοί δακτύλιοι. Βελτίωση
Ξεκινώντας από τις λιγότερο επεμβατικές οι επιλογές είναι οι ακόλουθες: Κλείστε ένα
ραντεβού τώρα
+30 26610 47444